За понеделник жълт код е обявен за 7 области на страната:

...
За понеделник жълт код е обявен за 7 области на страната:
Коментари Харесай

Започва дъждовна седмица, за 7 области е обявен жълт код

За понеделник жълт код е разгласен за 7 области на страната: Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София Област, Габрово и Пазарджик.
В началото на новата седмица ще продължи развиването на купесто-дъждовна облачност. Валежите ще обзет и Източна и Централна България.
Дневните температури и в източните региони ще се намалят, оптималните в по-голямата част от страната ще са сред 24° и 29°, в София – към 25°, на изток – до 32°.
Атмосферното налягане ще остане без основна смяна - по-ниско от междинното за месеца.
По Черноморието ще има повече слънчеви часове, само че още преди обяд ще се развива купеста, към и след обяд - купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са 27°-30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде два бала.
Над планините в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В доста региони ще има краткотрайни превалявания, тук-там ще са обилни по количество, съпроводени с гръмотевични стихии. В планините в крайните източни региони от страната ще има повече слънчеви часове, само че и там ще се развива купеста, към и след обяд и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Вятърът ще е най-вече сдържан, ще придобие източна съставния елемент, по най-високите масиви ще е от юг. Максималната температура на 1200 метра ще е към 20°, на 2000 метра - към 14°.
И през идващите дни въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Ще има и слънчеви часове, само че тук-там и краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици, на повече места във вторник. Тогава и дневните температури ще останат в по-голямата част от страната сред 25° и 30°, в сряда едва ще се покачат. Първия ден ще духа слаб вятър от изток-североизток, втория - ще стане североизточен и в източните региони ще бъде по-често сдържан.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР